Aanbod

Te koop: Dorpsstraat 141, 1689 GA Zwaag

Type object Praktijkruimte
Perceeloppervlakte 1.475 m²
Verhuurbare vloeroppervlakte 342 m²
Aanvaarding In overleg
€ 750.000,- k.k.

Algemeen

Royale praktijk-woning en locatie met verborgen kwaliteiten!

De woning ziet er wellicht bescheiden uit, maar u zult verrast zijn door de ruimte. Het pand heeft een oppervlakte van totaal zo'n 340 m2, waarvan ca. 90 m2 kantoor-/praktijkruimte. Het gros van het oppervlak is gesitueerd op de begane grond, hetgeen gelijkvloers wonen mogelijk maakt, terwijl er op de verdieping meer dan voldoende... Meer informatie

Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05211
Vraagprijs € 750.000,- k.k.
Inrichting Ja
Inrichting Gestoffeerd
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Donderdag 23 mei 2019
Bouw
Type object Praktijkruimte
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.475 m²
Verhuurbare vloeroppervlakte 342 m²
Locatie
Ligging In centrum
Nabij openbaar vervoer
Nabij school
Nabij snelweg
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 7
Aantal overdekte parkeerplaatsen 2
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Royale praktijk-woning en locatie met verborgen kwaliteiten!

De woning ziet er wellicht bescheiden uit, maar u zult verrast zijn door de ruimte. Het pand heeft een oppervlakte van totaal zo'n 340 m2, waarvan ca. 90 m2 kantoor-/praktijkruimte. Het gros van het oppervlak is gesitueerd op de begane grond, hetgeen gelijkvloers wonen mogelijk maakt, terwijl er op de verdieping meer dan voldoende ruimte overblijft. De ruimte en indeling is dusdanig dat er zowel aan de straatzijde als aan de tuinzijde, een woonkamer is gesitueerd.
Een combinatie van woon- en praktijkruimte is bijzonder praktisch maar indien gewenst kan een deel van de woonruimte bij de bedrijfsruimte worden gevoegd of vice versa kan de kantoor-/praktijkruimte bij de woning worden gevoegd.

De locatie bevindt zich in het hart van Zwaag, dus goed zichtbaar voor uw eventuele bedrijfs- of praktijkuiting.
Waar de woning door haar ligging aan de Dorpsstraat in de picture ligt, biedt de besloten maar heerlijk ruime tuin (30 x 33) juist een oase van rust, groen, ruimte en vrijheid. De tuin grenst in het noordwesten aan een breed water. Flinke raampartijen in de woning zorgen voor fraaie vergezichten op de tuin en zeker met de Hollandse luchten is het een genot om hier op uit te kijken.

De paden aan weerszijde ontsluiten aan de oostkant de 5 parkeerplaatsen en de dubbele carport en aan de westkant de binnenplaats en tuin. Dit maakt het mogelijk een rondje om de woning te rijden.

Het forse perceel en woonoppervlak maakt ook dubbele bewoning of splitsing in twee woningen wellicht mogelijk, in overleg met de gemeente.
Volgens het bestemmingsplan laat het bouwvlak verdere vergroting van de woning toe tot een extra woonoppervlak van ca. 80 m2 plus kap.

Indeling

Via de voordeur komt u in de hal van waaruit u toegang heeft tot de woonkamer, toilet, kantoor-/praktijkruimte, kelder en trap naar de eerste verdieping.

Woonkamer
We betreden eerst de straat gerichte woonkamer. Deze heeft zowel aan de voor- als aan de zijkant raampartijen, hierdoor is deze ruimte prettig verlicht. De aansluitende eetkamer is via schuifdeuren bereikbaar.

Keuken
In het hart van de woning bevindt zich de U-vormige keuken met zicht op zowel de straat- als de tuinzijde. Aansluitend aan de keuken treft u de bijkeuken en achter entree.

Tuinkamer
Middels een glazen corridor/serre is de tuingerichte woonkamer bereikbaar, Deze kamer ligt in de staart van de woning. En heeft aan weerszijden ramen, dus ook hier valt in ruime mate het daglicht binnen. Middels een vouwwand is de op het westen gelegen veranda en tuin bereikbaar. Aansluitend aan deze 'tuin'-kamer treft u de lees-/studeerkamer.

Kantoor-/praktijkruimte
Via een eigen entree komt u in een grote ontvangstruimte met etalage, aansluitend treft u een receptie/balie, 2 kantoor-/spreekkamers, een keukenpantry en toilet. Het kantoor is voorzien van gedeeltelijke airco en vloerverwarming. De kantoorruimte is ook binnendoor via de woning bereikbaar.
Ten behoeve van de kantoorruimte zijn er 5 eigen parkeerplaatsen achter het pand, bereikbaar via de inrit aan de oostzijde.

Eerste verdieping

De eerste verdieping bestaat uit 3 ruime slaapkamers, een flinke badkamer met dubbele wastafel en douche. Separaat is een toilet gesitueerd. Tegenover de badkamer treft u de waskamer met opstelling van wasmachine en droger.
Via een walk-in-closet over een lengte van ca. 5 meter bereikt u de master-bedroom, groot circa 30 m2.
U slaapt hier onder de kap met zicht op de dakspanten en hanenbalken. Achter deze slaapkamer bevindt zich een bergzolder.
Via een van de slaapkamers is een tweede bergzolder bereikbaar, hier bevindt zich de airco-installatie ten behoeve van het kantoor.

Er is voldoende ruimte op de verdieping om nog extra slaapkamers te realiseren zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de oppervlakte van de huidige slaapkamers.

Bijzonderheden

a. Woonruimte kan worden vergroot ten laste van kantoorruimte of vice versa, kantoor-/praktijkruimte kan worden vergroot.
b. Dubbele bewoning of splitsing in twee woningen is wellicht mogelijk, in overleg c.q. goedkeuring van de gemeente.
c. Inrit aan oostzijde is een gezamelijk pad met Dorpsstraat 143.
d. Door de inritten aan weerskanten kunt u een rondje om de woning creëren.
e. Volgens het bestemmingsplan laat het bouwvlak verdere vergroting met ca. 80 m2 van het woonoppervlak toe.
f. Het pand dateert van 1953 maar is rond 1995 geheel gerenoveerd en in 2001 verbouwd en uitgebouwd. In 2011 zijn 2 dakkapellen en de badkamer vernieuwd.

Verkoper en zijn gezin hebben hier altijd met heel veel plezier gewoond en gewerkt.
Het is een ideale combinatie van wonen en werken met opgroeiende kinderen.

Een heerlijke plek en prachtige woning die zij u van harte aanbevelen!

LET OP; BIEDEN VANAF PRIJS € 750.000,00 KOSTEN KOPER

Plattegronden

Recent bekeken